Wednesday, September 1, 2010

Pertanyaan Side skerting BLM

Antara Fiberglass dan PU
Pertanyaan Bro Gingko Jojoba:
Bro beza antara PU dan Fiberglass punya side skerting? boleh terangkan tak.
Jawapan kami:
Bercerita berkenaan Fiberglass dan PU Fiberglass harganya murah tapi kalau PU ni mahal sikit....
Fiber ni senang patah atau pecah tak kiralah fiberglass putih ke, fiberglass warna hitam ke atau fiberglass warna kuning... Sebab tu harganya murah sikit....Tapi Klu PU meterial ni tahan sikit hah cuba tengok kat gambar bawah ni.... boleh bengkok... harganya tentu lah mahal beb... Ok kalau PU ni cuba korangi lihat gambar di bawah...
Pertanyaan dari Bro Fareez..
Bro Fareez:
salam bro, nak tanyalah... kawan pakai saga blm metallic black.. klu kawan nak cat bodykit (front,side, rear), berape bro ambek?
Jawapan Kami
Kalau cat spray metallic black side skerting kira depan belakang tepi tu kami ambil dalam lingkungan RM 250.00..

Soalan Bro Guest to Azli (facebook)
Guest to azli: bodykit saga blm brp ek? siap cat n psg...
Jawapan Kami thanks pada pertanyaan BLM nanti aku akan entrykan pasal harga dan bodykit BLM tunggu ye... untuk harga BLM yang biasa sila klik http://firestartingautomobil.blogspot.com/2009/06/proton-blm-body-kitt-sudah-ada.html dan Sila lihat entry http://firestartingautomobil.blogspot.com/2009/07/blog-post_9096.html
Guest to azli : modulo full skirting rm330 tu pu ke fiber? + ducktail spoiler LLSP 125 rm170..siap psg n cat kan? Harga
Jawapan Kami: full set skerting tak termasuk harga cat.. harga cat kena ikut jenis warna kereta anda.. kami tak boleh tafsirkan harga cat kereta anda...nak kena lihat jenis ape warna kereta anda..
Guest to azli: ok..set tu pu ke fiber?kete aku granite grey..set skirting siap cat brp?spoiler + cat brp?
Jawapan Kami: harga cat 1 set sketing Rm250..set sketing faiberalass..klu PU dlm Rm700 hinga Rm800..harga boleh runding datang ke kedai kami untuk keterangan lanjut..
Guest to azli: boleh tak bagi cadangan sikit sama ada masuk bumper atau side skerting keliling. boleh tak bagi contoh-contohnya mana yang agak menarik untuk masukkan kat BLM aku tu dan harga.
Jawapa kami: Silalah tengok sendiri sedikit sebanyak macam kat bawah ni siap harga tapi tak masuk upah pasang ye.

Terjah Mereka itewwww
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

14 comments:

dmx said...

..::: Salam Lebaran di Aidul Fitri wal Faezin :::...

maaf zahir & batin

Alan said...

kenapa PU harga mahal lak?

fik-autoz said...

bumper depan dh mcm subaru impreza lak..hehe...nice

Tunjuk Bintang said...

dari dulu aq nak pasang body kit ni kat keter BLM aq tu, tapi ongkos ada sahaja ke tempat lain.. huhuhuhuhuhu.. bro, salam merdeka!

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

perghhh...
kalau myvi nak buat bumper dpn subaru impreza ver9 boley tak??

ayunda maajis said...

kalo beli skirting sendiri then ko tolong pasang kn ko caj berapa lak?

pawaka19 said...

wah buat skirting macam tu..kene bonggol mau pecah tu..aku suka skirt standart macam SE

New Entry "Amalan Sunnah Rasulullah di Hari Raya Aidilfitri"

LiFe KaMi said...

blog ko ni byk info pasal keta, nanti ade duit kami mesti usha blog ni dlu cari info..

afendi ariff said...

sori bro...bz sket kebelakangan ni...

er...aku pun ada soklan ni...
dah nak raya ni byk ke masyuk bro?

heh.....

naz said...

boleh gua cari untuk kereta gua nanti smart pula gua tgk. ingat nak biar original je

Faisal Admar said...

wah masyuk bro nak dekat raya ni :) alhamdulillah...

NICK IRFAN said...

selamat ari raya! cantik keta kancil ni...

Fit said...

selamat hari raya bro..sory lame tak singgah sini..take care bro =p

jejaka anggun said...

selamat hari raya aidilfitri