Sunday, July 18, 2010

Bengkel cat kereta.. Cat luar dalam

Cat Luar Dalam kancil L5..
Dah lama juga tak buat citer pasal bengkel ni...Baru-baru ini.. Bengkel agak sibuk sikit..kali ini dapat projek cat kancil convet L5 .. Owner datang nak cat kereta luar dalam ... Owner pilih Warna merah ferarri.. Kata Owner "Tak dapat pakai kereta ferarri dapat pakai warna ferarri pun jadi lah".. Ape pun kami ambil buat lah apa -apa yang patut..Seperti biasa kami mulakan kerja dengan menyimen body kereta dan gosok kereta ni...
body kereta ni agak teruk sikit pasal banyak yang kemik sana sini... itu yang kena kerja keras sikit nak ratakan balik body
hah ni dah bungkus dan nak buat undercood dan pastu bolehlah cat keseluruhan kereta tu....
yang ni dah siap cat dan kering.. kena polish balik kereta tu... hati-hati ye nanti terkopak plak cat baru tu...
hah ni arah belakang kereta tu... belum lagi pasang kerusi... sebab nak buat anti rush cat tar kat bahagian lantai kereta tu...
hah ni rupanya lantai yang di cat anti rush tu.... pastu baru lah nak pasang carpet... tunggu dulu sampai kering lantai tu...
Meh kita tengok keseluruhan keadaan kereta tu..
dah siap bahagian depan tu siap touch up hitam skit kat bonet depan tu
Dari tepi kereta tu... boleh lah.... nanti kita polish sikit lagi nanti...
Ni tinggal nak pasang No Plat aje... rasanya esok lah baru pasang Nombor plat yang baru...
Meh terjah bebudak bengkel ni...
Apapun harap owner kereta ni berpuas hati dengan hasil kerja tersebut.... Terima kasih kepada owner kerana memberi kepercayaan kepada kami...
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

16 comments:

loving said...

fuh merelap keta...
sya ada honda EK kalo letak kuning spoon lawa x

Alan said...

smart gak..selalu kalau cat keta, enjin tarik keluar ke?

nas said...

pergh..cantik kete kaler merah tue..sebelumnyer buruk!
ehehehe..nie mst kalo pandai cat boley lar...huhu

latest ntri
<a href="http://nash121.blogspot.com/2010/07/penat-semalam-melarat-sampai-hari-nie.html</a>

fik-autoz said...

merah yg myala...smart2

pawaka19 said...

smart gak kancil merah menyala camni..ada perasan..ada laki but design hello kitty..selambe dek je dia

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Teknologi Night Vision Pada Kereta Masa Kini"

zamildrift said...

Berapa total semua ni bro? Hehe

alvin takda umah harga 8juta said...

byk arr duit raya lu bro..

E.d.Y said...

merahnyeee

syahira ariff said...

aduiii
kalau sorang yg buat,mmg sakit2 belakang la

ERSHAD said...

menarik lah. lepas ni bt post pasal harga pula ekk. Saya rasa nak cat keta gak, tp nak survey harga dulu

AngahSayang2314 said...

wah.... nizam cantik meh tapi tak nak ke buat color lain...

shafeeq rahim said...

wa mmg hingin ini bentuk kereta laa...yeargh!

good job bro

i'm_siCK_n_tiReD said...

ade tak spray kete kaler pepel metallic? Lame da request nie.. ehehe~

dmx said...

wah...
memang catik dan menarik....trujrr

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

eh..asl sport rim lain2?

tb2 aku terperasan..rajin ye ko bukak pasang sport rim.hehe





cntik la kaler tu

ayisy said...

Peew! Ni yg terasa nak mengecat motor aku dgn design. Hehe... Dapat airbrush coverset kat 135lc aku ikut design sendiri mesti terbaik!