Monday, June 14, 2010

Bengkel cat kereta - Iswara Hitam 2K Colour

Yang Hitam Manis...
Bersua kembali.. Projek kali ini merupakan sebuah Iswara untuk cat luar dengan warna hitam 2k. Memang pada asalnya kereta ini berwarna hitam namun pemiliknya tetap mahukan warna hitam juga kerana menurutnya colour tersebut bersesuai dan sebati dengan Iswaranya.. tak pelah kami terima ajeee...Di bawah ini adalah proses kerja yang dilakukan serba sedikit..
Setelah kerja mengosok habis dilakukan ... ada bahagian tertentu perlu dibungkus untuk melindungi terkene semburan cat...Bahagian belakang agak teruk sikit.. nak kene simen gak- Matikan Colour dan kerja finisher

Mari lihat kerja-kerja yang dilakukan ni Meh lihat hasilnya
Beginilah hasilnya.. Alhamdulillah... Siap gak kereta ni kira berjaya menyiapkan cabaran ni... Cuma warna hitam ni susah nak polish je. Kalau body tak simen rata ia akan nampak effect bergelombang. kadang-kadang susah nak naik colour tu.. nampak kusam..
Terima kasih daun keladi... Kepada Pemilik Iswara hitam ni.. Thanks sebab memberikan kepercayaan kepada bengkel kami... diharap anda berpuas hati dan kami amat berbesar hati...

Mari Tengok Gelagat Diorang ni Semua
Agak Sibuk sikit sekarang ni .... Sibuk nak menengok Bola selepas tutup bengkel... Layan Bola Depan TV Mamak
Pengunjung Setia Kedai mamak... Tengok Depan TV tu rasa tak cukup Besar..
Pindah Depan Screen Besar Depan sekali
Pindah tengok Plak Screen Besar kat Luar... baru Syok sikit...

Balik Umah Layan lagi Baik punya
Aiyaaakkkk...So many legs berbulu lah. ni bukan adegan terlampau SX18 ye...Layan world cup kat umah lagi syok,boleh baring2,kaki letak atas meja.. Jangan Ade Gosip lah
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

16 comments:

en_me said...

silang kaki sendiri xper bro.. jangan silang kaki orang lainns.. ekeke

Lya Colours said...

saya sokong argentina !!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

wah..cantik cat tu..kemas..


aku tebayangkan yg kaki bwh tu, 4 org pye kaki.tp silang2 kan..aauuu....

ahmad jo said...

hahaha.. dh deman bola dh.. huhu... ko sokong pasukan mana?? aku spain dgn jerman.. hhee

Fit said...

maaf bro lama x ziarah..agak bz lately..world cup sudah bermula..sekarang ni hari ku bermula mlam dan aku tido di siang hari gara2 tgk bola..hahaha

E.d.Y said...

hitam itu menawan..hehe

jejaka anggun said...

hahaha.. sexy bulu kaki kat pic last tuh....

farouq said...

menarik editing utk semua caption tuh:0

relevan said...

Bro..kereta gua proton iswara juge..boleh sembur ka?..

Mr.Z said...

lawa2..pandai design kete yek..t hantar kete kat tmpt kamu blh? haha..
bagi diskaun skit..

fik-autoz said...

salam ziarah...nice work,hehe..asl abis keje tgok bola lak mmg layan..

s h e e said...

ehehe...ble demam bola bermula..beginila keadaannyew...hehe...nk try cat kete warna pinkla...mcm besh jew...

Tunjuk Bintang said...

eeee... bulu kaki saper tu?
uhuks...

ZulHilmi said...

hah hitam itu menawan..cun buatan tangan ko ni... aku sokong jeman beb.... harap jerman menang

Marzukie said...

demo punya hasi tangan selalu takpernah menghampakan. kawe ucapkan suksen pada demo

jai usb said...

Mana bengkel ni tuan. Den nak cat gak ni tapi calour dark gray.
Boleh ke? Berapa rm dan berapa hari siap?