Tuesday, May 4, 2010

Saga Iswara Modifide VR4

Saga iswara modifide....
Emm.. entry kali ni tiada ulasan panjang lebar… just nak tunjukkan modification saga/ iswara aje.... memandangkan ade yang bertanya pada kami .... pakai parts VR4...memang ramai yg dah jadikan VR4 nih sebagai asas utk cantik kan kereta mereka dan ramai jugak yg dah bernadikan enjin VR4 nih.....Rasanya ini saja yang dapat kami kongsi bersama berkenaan modifikasi tersebut.... Sikit-sikit bolehlah....

Exterior/Luaran-grill-side mirror-bodypart-spoiler-side skirt vr4-rim.. Selain side skirt VR4, side skirt Mirage pon boleh.. Kerja-kerja ubah suai luaran yaang dilakukan dengan memasang side skirt VR4

Enjine Bay-engine 4g91, 92 93 .. mirage turbo, vr4 etc..-turbo kit, td05
Meh kita tengok part yang boleh masuk kat Saga Iswara ni...

Interior-door trim-dashboard-meter-console gear-console radio
Door trim MMC tapi manual, jenis takda power window, PVC campur kain sket2 (beza yang ketara antara handle depan dan handle blakang tak sama ngan saga/iswara standard) Door trim C12 kain baldu hitam, antara yang jadi rebutan dan hot item masa kini..Door trim MMC ade gak siap kain jenis kain codroy, spesis yang payah nak jumpa jugak
Selamatkah kereta yang diubahsuai?
Mengubahsuai kereta dengan enjin-enjin besar adalah satu perkara yang lumrah. Samada untuk laju suka-suka sebab banyak duit, menunjuk-nunjuk kat kawan-kawan, berlumba, halal atau haram, ataupun sebab enjin kilang yang memang tidak boleh blah langsung, jenis kena tutup aircond baru boleh potong lori.
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

19 comments:

fik-autoz said...

salam...entry ni gempak la bro,hehe

..vr4 tu,enjin 2.0 mmg power

Marzukie said...

Sorry lama kawe dok baca entry demo.... uhhh padat gok keterangan kamu ni... dapat lihat part ape yang boleh masuk kereta saga dan iswara.... bagus entry demo ni... enjin VR4 tu mmg canggih nampoknya...

naz said...

bro da lama nak tanya. pic pic kat blog ni semua gambar koleksi sendiri ek? nampak details :)

jejaka anggun said...

x lah... pic2 nih dia amik dr google.

heheheh. jgn marah eh afzai....

feelinblue said...

bro,bile nk ade entry pasal satria?
keta feveret aku kot. :p

E.d.Y said...

2.0 mmg superb bro

Lya Colours said...

saya selalu jumpa kereta1 yg bila dah modified, mmg nampak lain dari wajah asal
selalu nampak waja moified
cantik2

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

VR4 2.0.mmg terbaik..tp dgr cite skg kl cc asal kecik, nk convert 2.0 xlepas nk endos..btul ke?

tp memang terbaik la iswara VR4 tu..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

bro..gua ada soalan utk jpj..antara kereta modified dan keta standard kua kedai..mana byk eksiden??

hehehe..

thunbergia said...

haku tak pernah lagik modified kete,

salamm n thanx bro singgah blog haku yang xde apa2 tuh,

relevan said...

Kerata gua pun Proton Iswara..Iswara eroback..mau bagi laju laju bro..

rAy jR...@...Aliff said...

mak aiiiii....nice d0wh....seyes nice....

asna ashraff said...

kalau nak tambah accessory boleh kaan? takde akta pape kan?

:)

comel said...

owh...
patut la
mase aku tahon satu
kawan aku ade bawak evo3 ke hostel
g kuantan memang mencanak la laju nye
tapi mase balik kena tapau
kata member aku saga tapau
dan kalau la saga ni yang tapau
no wonder laaa
hehehhe
nway
nice entry
:)=

Amy Syaquena said...
This comment has been removed by the author.
Alan said...

perghhh tak minat langsung bubuh bebarang vr4 kat keta iswara aku..bagi aku tak lawa woo..baik buat custom..baru lain dari lain.

macam kenal je ayat selamatkah berlumba tuh..macam penah baca dalam magazine je heheee

Nazz@Purple said...

Kalo wira lak cam ner?

Adam Arjuna said...

aku pon berminat gak nak make up keta iswara yg aku pakai skang ni..
tp tak nak la sampai jd super duper transform cam tu.. hehe..
just nak kasi nampak sporty skit jer..


tapi...... bajet tak mengizinkan lak.. hehe

izhamKOPICINO said...

bro mne mau cri penutup tank belkang 2??