Monday, May 24, 2010

Bengkel Cat Kereta.... Tapi servis enjin...

Servis.. Servis.. Servis kereta lah
Salam.... Maaf agak sibuk kebelakangan ni... Tak ade ape nak citer, Cuma saja nak sembang-sembang aje.. kali ni kami dapat satu projek owner kancil nak buat servis keretanya... Buat overhall dan tukar clach plate dulu .. lepas tu baru nak buat repair body kereta mungkin nak tukar colour cat... Sebenarnya untuk cat dan body tu memanglah kami tiada masalah buat tapi untuk servis overhall dan cluch plate, tu kalau diberikan kepercayaan.. kami cubalah.. ape yang termampu.. Pada malam tu kami dah nak tutup bengkel... seperti yang di janjikan owner kancil datang hantar kereta... wehhh dah malam sangat baru sampai.. owner rupanya ade masalah sikit pasal keretanya tu meragam plak... nak buat camne kan... dah kancil meragam...

Meh tinjau gelagat abang-abang bengkel ni..
Wehhh ade plak yang merenung lama kereta kancil tu.... Dia terus tenung dengan fikirannya mengelamun jauh entah kemana.... ape agaknya yaang dia sedang fikirkan...
Dia mula bersuara.... mungkin ape yang terbuku dalam hati.... terus dia meluahkan ape yang tersirat...
Rupanya dia keletihan seharian suntuk bekerja... Penat sangat lah agaknya.... nampak tak bermaya
Dan aku Zoommm... Zoommmm ... jelas terpancar di wajahnya penat yang tak dapat di tanggung lagi...
Ha..Ha.. kesianlah jadi Taukey ambil keputusan..Suruh simpan dulu kat dalam bengkel.... Namun dia masih lagi terus meluahkan sesuatu yang telah lama dia pendam...
Hahhhh.... Sebab tu yang dia nak balik pun.... Awek dia dah call dan SMS berkali-kali suruh balik cepat..
Jadi keputusannya ... Bukak pintu Kancil tu bawak lah masuk.. Simpan dalam bengkel... Pastu mariii kita balikkk...
Keesokan harinya pula.....
Bermulalah Kerja-kerja untuk overhall enjin dan buka cluch Plate dilakukan...
Dah gugur pun enjin dan tengah ceraikan part-part kancil tu...
Berjam - jam gak nak cabut enjin ni dari kancil ni...
Pastu part-part yang di cabut baraikan disusun baik-baik kang hilang payah plak...
Bateri.. Head... Skru dan nut-nut tah ape benda part yang lain-lain tu disusun rapi..
Bermulalah kerja-kerja yang agak mencabar minda kami.... Ape pun kami akan teruskan kerja-kerja selanjutnya ye... ok jumpa lagiii...
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

14 comments:

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

banyak keje..
byk la masyuk..

Aku+H=? said...

salam ..tukar brg baru,slalu pkai brand pe???

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kete tu cm br tukar body part mira je..bulan ni konpem masyuk kan bro...servis enjin + repair body + cat = blh kawin

Lya Colours said...

cuba bukak enjin kete saya
ntah2 byk jumpa cicak mati
huhuhu

Lazyf said...

naper baraikan parts enjin tuh?nk kene cat gak ker?hehehe...

Frodo Baggins said...

kem salam dgn bro x berbaju tu yer .. wakkakakaka. ky jelly wa bnyak lagi ni. hahahha


>>___<<

Fit said...

masyuk tu bro..rezeki dtg mencurah2..

embun d tengah malam said...

body dah smart..kalau solek2 skit..mesti terbaik

ZulHilmi said...

gempak siut ko kerja. Gua tengok rezeki ko makin melimpah ruah. syukur

Marzukie said...

Guane. kawe nampok banyok lah perkembangan pesat demo punya bengkel

dmx said...

wah...
makin maju...bro

jgn...luperr
jaga...kebajikan anak buah tau
baru laa...jdik bos yg baik
wahaha

AzRi said...

hehe..xde hal bebe...kuikui...xla best sgt cz kne wat presentation br leh blik..huhu...workshop pe cer?

E.d.Y said...

salam....dah lama tak jengah2 blog ni..maklumlah pergi bercuti...hehe...

makin maju bisnes yer..leh belanja...hehe..:)

Hazrul Shahril said...

Haha wow kancil 6 piston... Haha
Blok aloi....hebat... Nasib la aku tak tertipu...