Monday, May 31, 2010

Bengkel Cat Kereta... Biru Colour jiwa muda...

Terlebih dahulu kami mulakan dengan mendoakan misi Konvoi bantuan ke Gaza Selamat... Amin....
Wajah Baru... lebih gempak..
Kali tak mau cerita banyak.. Kami dapat sebuah projek kereta Toyota.. Owner nak tukar colour baru dari hijau ke cadangnya biarlah warnanya ceria... Jadi dia serahkan bulat-bulat untuk kami make over... waaarrrgghhh kami di beri kepercayaan meke up keretanya... Maklum lah owner tak tau nak buat ape.. Orang dah berumur nak jadi muda sikit... Oooopss tergamam aku melihat owner tu... Ok kami terima aje... Tak kesah janji duit masuk kocek... Taukey tinggalkan pesan harap korang kojo dulu ... tu ade senarai tugas untuk korang ye... jangan curi tulang ye...toukey nak beli barang skit... hah baca lah ye...Meh tengok ape yang dia orang buat kat kereta ni... mana korang pergi ni semua... Uhhh dah siap bungkus lah.... dia orang gosok kereta ngan bersungguh-sungguh... jujur-jujur korang ni rupanya ye... Ehhh taukey tak ade sape plak yang ambik gambo tu... Hah tengah gosok kat bumper belakang rupanya...
Yang sorang ni tengah simen tepi pintu kereta.... Sapa ni tak nampak muka lah plak... korang sabotaj kemera taukey ye...
Dah siap semuanya .. tinggal arahan seterusnya plak.. manalah Taukey Azlie tak balik-balik ni... Masuk tempat cat... Dah start nak cat ni... kita tunggu dan lihat ape perubahan yang dilakukan seterusnya... Hah Taukey Azley pilih Colour Biru laut ni.... Tapi Taukey Azley gelapkan sikit... Ubah colour tu biar nampak biru gelap sikit... Ni dah kering Sorry ... Kali ni Taukey Azlie Tak kasi ambik gambo dia tengah cat... Dia tak bagi ganggu dia buat kerja... Jadi tak ade lah gambo... tau-tau dah siap aje..Zoommm... Kasi dekat sikit Colour tu yang baru aje keluar dari tempat cat.... Bawak keluar untuk polish kereta tu... ni sapa punya kerja ni ye... tapi tak polish pun dah kilat... ok ape... Kalau Polish lagi lah megelip-ngelip colour dia
Hahh sampai dah malam baru siap cat.. ini lah perubahan yang di lakukan ni taukey azli siap pasang skerting keliling dan spoiler ... Ok pada keesokan pagi kereta ni siap basuh....ni dia buat tatapan korang semua ...dah siap dah kereta toyota ni.... Tunggu Owner sampai aje ambik kereta tu... Meh check keliling kereta ni.... Muka depan kereta tu... Side skerting pasang keliling kira kena tak...Side skerting belakang sambung terus.... Ni spoiler belakang boleh lah dari tak ade kan.... Harap Owner berpuas hati ape make over yang kami buat ni.... Harap juga Colour tu dia berkenan ngan kehendak jiwanya.... nampak macam orang muda sikit kan...

Freedom Carries Hope
Mesej Misi Keamanan Dari Kami
Atas kesedaran, perikemanusiaan dan rasa tanggung jawab.. kami menyeru pada semua Suport kempen kami.. Mari kita doakan untuk konvoi bantuan Gaza
Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

20 comments:

naz said...

cunnn and amin for gaza

Lya Colours said...

wah da macam kete baru

amin for gaza too
moga ALLAH lindungi mereka

dmx said...

wahh..
kalo hitam....
lagi gempak....kot

...::: SAVE TO GAZA :::...

Lazyf said...

kaler nih namer aper?

cantikla...

kalo cat kt myvi brape hengget?

Amin for Gaza...

Adam Arjuna said...

aiseh.. awat kedai ni jauh sgt sampai ke johor.. cawangn s.alam tak de ke?

aku plan nak repainting iswara aku gak ...
and nak mekap2 skit..

fik-autoz said...

sama2 kita brdoa pd allah..

erm,cntik ar kete tu,cun abis!!..klu msuk tinted lg smart

Fit said...

salam..maaf agak lama tidak mengkomen blog ko..

wahh bz2 pon ade mase lagi nk post entri..hebat2..gempak pulak tu post ko..kagum2..

yeah kaler biru la baru smart kan..hehehe

ya doakan keselamatan dan kesejahteraan penduduk gaza..aminnn

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

adakah itu toyota SEG?
asal xtgkp pic owner die skali?haha..nk tgk gak brp mude tuannye..



moga Allah selamatkan mereka di gaza itu

Mr.Z said...

dah macam baru dah tengok kereta tu. hehe. smart2.. :)

nas said...

doakan keselamatan rakyat palestin n mohon supaya israel ditimpa bala kerana menyerang konvoi itu tanpe belas..!!1

jejaka anggun said...

smart tgk keta tuh... ingatkan tukar kete hijau jadik warna lain tadik.

en_me said...

cantik giler .. tp kedai2 buruk background yang wat x cantek.. patut ko tangkap kat klcc ke lake garden ker.. ekeke

E.d.Y said...

selamatkan GAZA!!!

ISRAEL laknatullah....

embun d tengah malam said...

lawa gila kereta tu

benci israel

AzRi said...

haha..mtr kne jg bro..mtr cr rzky 2..haha...mn lh ksi calar..jth market kng

syahira ariff said...

comel jugak yer kaler blue sea!
tp kan kalau pink lagi comel
hak hak hak

Pacifist said...

Sampai bila pemimpin dunia Islam mahu berdialog dan berjabat tangan dengan zionis laknatullah? Sampai bila kita harus melihat umat Islam disembelih? Sampai bila jihad ilmu, ekonomi, hawa nafsu akan berakhir dan ditukar dengan jihad Al-Qital pula? Disaat tentera Zionis membantai umat Islam, kita masih berjihad hawa nafsu? Ketahuilah selagi kita masih bernyawa,selagi itulah jihad hawa nafsu tidak akan berakhir, sedangkan jihad Al-Qital hanya pada waktu-waktu tertentu. Para sahabat(Rasulullah) berjihad hawa nafsu setelah kembali dari medan perang, sedangkan kita menolak untuk berjihad dengan pelbagai alasan. Kenapa kita tidak berjihad dengan semua jihad yang ada, dan mengikut kesesuaian waktu dan masa? Kenapa kita mengambil tanggungjawab lain untuk mengelak tanggungjawab yang lain? Sedangkan tanggungjawab itu perlu dipenuhi secara berturutan? Kenapa takut dengan kalimah JIHAD? Saya bukan mengejar mati, tetapi lihatlah apa yang berlaku di Palestin dan tanggungjawab kita, dan jika kita masih di takuk lama. Maka, saksikanlah drama air mata ini hingga ke anak cucu kita. Katakan pada mereka, itu sudah nasib mereka(Palestin) dan tiada apa yg mampu dibuat oleh kita.

Mr.Homosapiensz said...

memang cun slepas touch up.....

ZulHilmi said...

Warna biru tu nampak cantik pulak

Marzukie said...

Comel doh nampoknya.. tak sangka pulok biru laut tu kena ngan kete