Wednesday, April 21, 2010

Bengkel cat kereta - Al kisah di sebuah bengkel usang...

"Kembali menjelma ... Tunjukkan Aku Jalan Pulang.."
Ceritanya sejak dua menjak ni .... kami memang selalu pulang larut malam.... Oleh kerana banyak kerja -kerja kami mendesak kami pulang lambat sikit.... Tapi selewat-lewarnya pun dalam pukul 11.00 malam dah balik dah.. Esok nak pakai tenaga lagi kan.... Insya Allah ni mungkin projek last lah bulan ni perlu disiapkan mengikut perancangan .... Mungkin bulan depan punya kena plan semula cari custumer balik... ye lah adakalanya kat bengkel ni banyak kereta yang masuk dan adekalanya kurang.... Ape pun Alhamdulillah rezeki kita tak leh merungutkan... kena bersyukur ape yang dikurniakan...

Mari terjah ape yang berlaku kat bengkel aku ni ye...

Projek yang ni ade Cutemer mintak tolong cat coverset Motorsikal dia... Tu lah satu-satunya motor yang dia ade... Susah gak owner tu nak bergerak kalau lambat siap...
Gosok Cover set motor sorang-sorang ... Dah siap tu basuh bia kering .. pastu baru boleh cat..
Dah togel dah motosikal tu dikerjakan....Projek yang ni plak kena siapkan kereta custemer nak cat balik.... Kerja -kerja tersebut pun dalam proses gosok.. yang ni buat perlahan-lahan aje...
Projek Taukey Azlie ni cat kereta ni..... esok dah nak keluar .... tu yang taukey sibuk nampaknya... Dah siap cat tinggal nak tunggu kering aje.... Projek ni banyak sikit kerenahnya.... nak buat enjin dan ade yang nak touch up bahagian depan kereta tu....
Kena ade kerja sama nak pasang barang .... Yang ni masa dah siap repair .... Tak sempat siap malam ni kena sambung esok aje lah...
Alkisah ceriternya masih lagi belum habis.... Kali ni kami nak kenalkan pekerja yang berdedikasi bulan ini... meh interframe skit.... terjah lebih dekat lagi... Sesekali nampak dia gosok kereta.... nampak kusyuk sekali
Pastu ade plak hajat nak repair enjin kereta ni... ade hati kunon..
Pastu dia beralih kerja repair motor plak...
Hah ni lah jadinya kalau tak pandai buat- tapi buat-buat pandai... nasib ko lah labu

Last sekali pindah balik nak cat pulak.... issssshhhh serba tak kenalah mamat ni...

Yang tak sedap di pandang dan didengar....

ade plak yang merungut....

Sudah sudah lah tu nak buat onar kat bengkel kami..... kami ni datang nak kerja.... kalau nak tolong selesaikan masalah tu tak pe.... tapi jangan ko datang pulak banyak masalah nya nanti...

Begini lah kehidupan kami hari ni.. Esok masih ade... jom bersiap-siap kami mahu pulang ke rumah... Esok nak datang lagi sambung kerja... Yang rasanya tak ade kesudahan...

Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

16 comments:

Nazz@Purple said...

nak terer bab cat mengecat ni..korang ade amik kursus tak.blajo skil dr mane2 ke..kwn nazz minat nak bk wshop ar.

rizal jabai said...

gigih btol ye..patot kne ade AWARD pekerja contoh setiap bulan utk motivasikan pekerja yg bersusah payah jd burung hantu berjage malam yg memikul tanggungjawa utk bekerja...syabassssss

fik-autoz said...

cyalh bro..bnyk keta msuk,hihi

smngat kjasama msti ada..gudluck

comel said...

ma kaih!
2 ekor hantu da masuk blog ni
da macam blog misteri musantara daaaa

boleh ka cat moto???
bape cos sebiji moto ek???

Kuchiki Baim said...

wah,,nnt nk cat kete leh anto kat cni...
hehehe

budak kampung said...

salam dr budakkampung39....
thnx atas kunjungan ke blog aku.....
actualy ayah aku sruh ak tlg die kt kg....mule2 aku mmg xberenti tp wat part time study.....aku ni student dr matrikulasi so xde dploma,trus ke degree, tu yg aku syg nk stop.
tp bile aku dh setaun amek part time, ayah aku cm xrestu plak...yerla...keje berlambak...ayah aku jenis ssh nk caye kt org...so drd die takrestu,aku berenti study..tlg family.....
so skrg ni...aku cume berbekalkan spm je r...
anyway, nice work guys, u all really work hard....

jejaka anggun said...

so yg mana satu yg tulis entry dlm blog ni eh?

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

overtyme ke boss??
masyuk tu..

Mazru Majid said...

salam..

waaa...kerje x putus bro...


selamat maju jaya koi ucapkan..ca yok!

Nazz@Purple said...

Thanks awk..jwpn yg sungguh panjang diblog sye..nanti sy tanya lagik ek..ko bnyak experien pasal wshop nie..

budak kampung said...

bro...dh tak payah bncang2 dh...21/4 ari tu aku dh serahkn surat berhenti...hm

budak kampung said...

bro...thnx 4 ur support......thnx....walaupon xpenah jmpe..thnx sgt

HEROICzero said...

adess.. jauh betul bengkel dude, kat kulai.. =p

naz said...

sakan lah rezeki berduyun tiba:)

joe@azamaju said...

salam big boss Azli...wah sibuk nampak..masyuk ..kami mcm biasa je..teruskan

F U N F A B U L O S I T Y said...

wohhooo-dashyt tu bro ;D