Sunday, March 21, 2010

Bengkel cat kereta - Projek Cat Wira Champion White

Champion White Color pada Wira..
Dah lama tak cerite pasal projek kat bengkel ni... kali ni kami dapat kereta Proton Wira untuk cat warna putih... Sekarang ni musim laah kereta warna putih ni... tak taulah ramai yang datang cat warna putih (Champion White) dah jadi trend plak.... Tak kisah lah kami ambil aje projek ni...
Pada mulanya kami cari dulu part Side skerting dan Spoiler belakang dah dapat pasang lah kan....
Proses kereta macam biasa kerja-kerja dilaakukan pun macam selalu...
Under Code seluruh body lepas ni dah boleh naik cat pulak....
Lupa ni nak tunjukkan can tuman pada side skerting....
kami simen jadi bila cat tak nampaklahkan sambungan tu....
Colour putih pada lapisan pertama tu..... warna basic white.... Side miror pun cat sekali jalan ....Cat lah sampai habis.... Ni Kat belakang kami cabut dulu spoiler dia...
Dah siap baru kerja-kerja Polish kasi kilat....
Oppssss dah nak Magrib lah.... Last kami ambik gambar kereta dah siap tu.... Pastu boleh tutup kedai.... Kita balik umah.... sorry gambo tak berapa terang lah.... suasana samar-samar lah

Pastu bawak masuk kereta dalam bengkel susun semua..... Kedai tutup pukul 7.00 malam masa kami nak balik... Mari kita balik......
Jom terjah Umah eden ni jang oiii
Comel ye umah eden ni ye..... Kocik yoo... mano lah muat, den sorang yo boleh masuk...

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks.

9 comments:

Alan said...

napa bonet dia x kelr hitam..xpun pakai bonet carbon fiber baru smart.

pakcik kordi said...

seperti biasa,good job man!

Mazru Majid said...

salam..

nice paint job!..welldone brother..

chewah speaking pulok..

Nazz@Purple said...

Cantik2..kalo cat keta color puteh..pastu tampal sticker design2..lagi meriahkan..cam sticker hello kitty..huhuhu..

ParkAir said...

semat ah, memang skang trend kaler putih.. ;)

E.d.Y said...

putih itu suci...tp susah tu nak jaga..tp good job bro...

cym said...

bape kalo kete wira nk cat putih?
harge untuk luar saje dan luar+dalam...

Marzukie said...

nice projek nampaknya bertambah banyak lagi koleksi tangan demo dalam pembikinan cat nampok nya ye.... moga sukses belako kat demo...

hellfuck said...

salam bang, bape harga cat champion white untuk 1 tin bang??