Wednesday, March 31, 2010

Bengkel cat kereta - Keluar Masuk Kereta.... Kami usahakan aje...

Salam Dari kami ....Rasanya dah lama kami tak cerita pasal bengkel kami.... bukannya ape dalam bulan ni aje kami agak kesibukan teramat ... Nak siapkan tempahan orang... nanti kalau lambat siap tertunda plak... Tak sedapkan orang pun nak pakai kereta... Tu yang nak tak nak terpaksalah sedaya upaya kami kerah keringat peluh sikit...Ade kereta keluar dan ade kereta masuk silih berganti...... Ade beberapa projek yang kami nak paparkan secara ringkas aje... Meh lihat ape yang kami nak siapkan projek tu segera ...
Projek Cat Coverset Motosikal TZM....
Yang ni rasanya dalam hujung minggu ni siaplah.... dah 80 % hampir di siapkan..... Kepada owner Insya Allah kami call kalau dah siap nanti....


Projek Cat Produa Kenari.
Mari lihat dalam bilik cat pertama.. Projek Kenari ni Taukey Azli yang buat... kenari ni sekarang dalam proses cat under code... Emmmm kalau tengok Taukey pun terpaksa buat kerja keras sekarang ni.... Ni pun dalam 70 % dah nak siap...

Projek Kancil Gold colour
Ni kat Bilik cat sebelah yang lagi satu (bilik cat kedua)... Tukang cat sorang ni tengah siapkan kancil ni dah naik colour dah .... Sebuk gak dia ni ... Dah naik colour dah senag sikit lah kerja lepas ni.... Dah siap dalam 90 % hampir siap...

Projek Ketuk dan welding kereta.....
Yang ni kereta kancil jugak nak repair body sikit dan lantai dia.... Ni tak tau lah bila nak siap... Rasanya lepas ni kena stopkan ambil kereta yang kena repair ketuk body.... nak siapkan kereta kancil ni dulu.... Eeeeemmmm leceh sikit banyak lagi kerja nak buat ni.... Dalam lingkungan 20 % kerja welding disiapkan....

Projek Kancil Colour Kuning....
Kereta kancil ni dah siap cat dah.....Bawa keluar...Biarkan cat dia kering dulu... dan lepas ni baru nak pasang balik part -part yang dibuka tu..... Dalam lingkungan 90 % siap lepas ni dah tak banyak lagi pasang part lepas tu polish plak....
Projek Kancil Overhoul enjin....
Kali ni kami ambik projek turun enjin kancil plak..... Baru aje lepas buka part nak overhoul.... Ni kami baru nak mencuba-cuba try buat enjin plak..... kira servis lepas ni kami buatlah.... bertambahlah perkhidmatan yang kami sediakan kat bengkel ni..... tapi rasanya tak buat secara serius.... kalau nak buat semua kerja tak terbuatlah ...... kami pun bukannya pandai sangat pun..... sekadar tolong kawan aje....

Begini lah sehari-hari duduk mengadap bengkel kami..... banyak kerja yang perlu kami siapkan demi kepuasan pelanggan... harap pelanggan dan juga anda sebagai pengunjung blog kami memahami situasi kesibukan kerja dibengkel kami membataskan banyak hal ..... Insya Allah kami cuba berusaha sedaya upaya....

Kami cari makan dengan cara ni..... Nak buat camne...... Rezeki Allah yang bagi.... Tapi kita kena usaha keras gak kan.... Alhamdulilllah syukur kami atas nikmat yang diberikan....

Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

16 comments:

fik-autoz said...

wah...bnyak keja ek bro..mmg bz sy tgok..huhu

erm,cayalh bro dah overhaul kancil..bgus2,hehe

ejard equado said...

salam sniggah...

pakcik kordi said...

boss..overhoul vannette brpe rege ek?

Alan said...

perhh dah buat overhaul lak..semoga makin sukses ler bisnes tahun ni

teamsailors said...

wow.. gempak ar..

(^_^)

ParkAir said...

masyukkk berbaloi2!

naz said...

makin maju duit pun laju :)

Azam Shah said...

woo.. keje2 gak..rehat kene cukup okeh..
:) salam ziarah :D

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

perghhh...
syukur Alhamdulillah..
murah rezeki..

Marzukie said...

salam sejahtero buat demo.... Wahhh banyak sibuk lah demo rupanya.... patutlah sekejap tenggelam timbul.... Kawe doakan bisnes demo maju jaya hendaknya jua...
Amin....

weeehhh demo buleh buat overhoul gok lah...

Mazru Majid said...

salam...

selamat maju jaya koi ucapkan buat anda dan teman seperjuangan

rAy jR...@...Aliff said...

perghhh...ang tetap terbaekk.....len kali aku nk jugak antar sume part2 kete motor aku kt ang..kakakaka

baby_busyuk said...

salam...semoga kejayaan milik anda..:p

E.d.Y said...

busy keje banyak yer bro...tp duit masyuk gak kan..huhu

Naz said...

kalo mcm nie punya bnyk order, memang jd bz tahap 8 petala... tahniah bro, semoga lebih ramai yg dtg ke bengkel ko... :)

comel said...

wah!
best,baru je nak tanye pasal nak cat moto
heheh
macam boleh je
ape2 hal aku roger
heheh
salam
:)=