Tuesday, March 9, 2010

Bengkel cat kereta - Cat Van Subaru E10

Cat 1K Van Subaru E10
Salam Takzim dari kami, Lama sungguh kami tak ceriter pasal projek bengkel bukan ape...Bukan tak ade kerja tapi kami agak sibuk sampai tak menyempat nak entrykan projek-projek kat bengkel... kesesakkan dalam bengkel menyebabkan kami harus memberikan tumpuan sepenuhnya pada tempahan pelanggan .... sampai malam beb kena kerja lebih masa lah....
Kali ini projek yang agak sukar sedikit.... sebuah Van lama dari model Subaru E10... 1000cc... Van ni kecik aje... Van untuk berniaga pasar malam .... So pemilik van tersebut menghantar ke bengkel kami... agak keberatan gak nak buat van ni.... kerana banyak kerja -kerja pembaik pulih pada bahagian yang karat teruk....
walaubagaimana pun kami ambil juga... tah kenapa tah kami ambil van ni....

Cuma kami tak berkesempatan nak Snap-snap gambar lah.... ni aje yang dapat kami paparkan...

Yang ni bahagian hadapan van tersebut banyak yang kami simennya....
Bahagian tepi pun dah siap simen dan gosok kertas pasir....
Bahagian belakang dan dalam yang kami repair sepenuhnya.... lantainya banyak kebocoran lah tapi dah welding balik... Pastu kerja-kerja cam biasalah... Bungkus van tu dan cat semula....

Dan bila dah siap Van tersebut cam kat bawah ni lah rupa dia.... nampak lah baru sikit.... Owner pilih warna hijau..... emmmm nampak mmg bergaya retro plak....
Diharapkan owner lepas ni berpuas hati..... Maaf kerana gak lewat menyiapkan van tersebut kerana terpakasa kami mengambil masa sedikit untuk welding lantai dan body yang reput teruk.... Ape pun kami sudah sedaya upaya menyiapkan van tersebut....
...Meh kita Terjah gelagat kat bengkel kami...
Ade aje yang tukang kacau orang lain nak buat kerja..... atas van pun boleh bergurau...
Apelah yang korang buat ni...
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks...

9 comments:

comel said...

macam mane ek nak cat kat atas bumbung van tu?
kena gune tangge ke???

pakcik kordi said...

kekekehh..gmbr bwh tu tk blh blah....hahaha...

uiks..keje sampai mlm...cmtu lah namanya kerja..=)

cayalah fire starting automobil!

budak kampung said...

salam...thnx atas ucapan takziah dari kalian warge firestarting automobil........

thnx atas sokongan kowang...hurm...buat mase ni tgh touch up moto dlu...nk mntk tolong nasehat dari kowang....

cmne eh kalo moto dah modified cam aku tu nk bg lepas kt jalan??i mean leh jalan kat onderoad dgn senang hati tanpe kene saman???ke mmg kne angkut dalam van gak kalo nk anto autoshow??plz if kowang ad info mane2

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

patut van ni cat macam kaler biru imprezza tu..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

thanks info pasal honda civic yang lalu..
sgt terpeinci..

Naz said...

memang retrolah kaler van nie... aku compom owner mesti berpuas hati dgn hasil kerja ko tu...

Alan said...

kecik je van ni

Marzukie said...

Semoga maju jaya bengkel kamu

fik-autoz said...

salam ziarah dr sy bro...

erm,subaru e10...body kecik jer,enjinnya kt blkang,huhu.......cayalh bro,smart van tu..