Saturday, February 6, 2010

Toch Up Kereta

Touch Up Kereta
Salam buat anda semua.... Sorry agak lama kami menyepi.... buat masa ini agak kesibukan ngan kerja-kerja kat bengkel... Ape pun kami cuba paparkan sedikit kerja kerja Toch up yang dilakukan oleh kami....
Touch Up Kereta Pesona
Touch Up Bumper Kereta KancilTouch Up Kereta Viva
Ape yang perlu tahu tentang proses touch up ni..
Jika kereta anda mengalami calar dan perlu di touch up semula... sebenarnya nak dapatkan warna yang sama agak sukar... kangkadang warna touch up nampak berlainan dengan warna body kereta. Nampak berbelang sikit... Ini disebabkan warna keseluruhan body kereta tersebut sudah pudar mungkin disebabkan terdedah pada cahaya matahari. Colour sudah kusam atau colour dah mati... dan satu faktor lagi ialah kebanyakkan warna asal kereta keluaran kilang menggunakan clear 1K tapi bengkel cat gunakan clear 2K.... hah itulah masalahnya kangkadang owner nampak bumper keretanya yang di touch up tu berkilat-kilat tapi bila tengok body keseluruhan kereta tu warna kereta tersebut dah kusam.... selalunya kami akui sendiri nak dapat warna tersebut seperti asal agak susah tapi warna yang seakan-akan dan tak agak lari colour dia mungkin boleh... cara lain ialah melihat colour code kat kereta pada sticker kat bahagian dalam bonet kereta
Langkah pertama Penutup minyak perlu di tanggalkan .... Pastu bawa ke kedai bancuh cat untuk di scan colour kenderaan tersebut.... dah dapat sample colour yang dikehendaki....Hantar kat kedai bancuh cat...Hah yang ni tempat bancuh cat... Kalau nak kira kat sini ibu cat kalau di campur-campurkan jadilah warna yang kita oder tu... Tapi bancuhan tu kena ada kira-kira ada fomuler dia...
Bukan main sebarang je campur-campur...
Dah siap pun bancuh dan dapatkan colour tersebut .... Barulah boleh cat touch up kereta tersebut...
Terima Kasih pada owner kerana sudi hantar kereta kat bengkel kami.... terima kasih sekali lagi kerana beri kepercayaan pada perkhidmatan kami.... harap owner berpuas hati hendaknya jua...

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti .. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kreta aku pun belang. bumper lg kilat... huhu

Lya Colours said...

ari tuh kete waja mak sy plak exsiden
bumper depan kemek, sampai terangkat
mudgud pecah
abihhhhh
nnt ayah sy nak tuka cat kaler purple jugak waja tuh, mcm purple persona
org kedai kate 1200 kalo x silap
mahal ke murah
kedai awk cas bape

jalak lenteng said...

salam bro azri..ape kabar..ekekeke..skang ni sy jarang berblog..sy bnyk jadi silent reader jek..tapi insyaAllah saye singgah2 sini slalu...ilmu bnyk kat sini..take care bro..

fik-autoz said...

ooo.baru taw touch up tu cmna..hehe

thanx bro sudi kongsi cerita...

aton3108 said...

BAPE RM EK TOUCH UP KLU CALAR CAM VIVA TU

Stanic said...

KERJA CANTIK, HARGA PUN CANTIK LA KAWAN²