Thursday, January 7, 2010

Toyota Corolla Part 1

Sorry !! lambat kluar entry entry ma... Kami agak sibuk kebelakangan ini pasal mau cari custemur baru woo...

Cerita pasal Toyota Plak kali ni.... Part of .K.E. generations

Ape pun sempena tahun baru ini kami berikan sedikit tentang latar belakang kereta Toyota Corolla dari generasi ke generasi hingga tahun penghujung 90- an kemudian kami akan ceritakan lagi part by part lagi pasal toyota ini...
Meh lihat sejarah kereta toyota ni dulu.... kat sini kami berikan dulu 5 generasi keturunan Toyota corolla sampai penghujung nak masuk tahun 1990-an
Pasal Team Rattlezasia....
Thanks pada Team Rattlezasia... kami amat menyanjungi Kunjungan blog anda kat kami ... blog yang banyak memaparkan Dreft tanahair... Kami sungguh teruja setiap kali membaca artikel korang yang banyak pengalaman pasal Extreme Drift Challenge .....silalah anda layari http://rattlezasia.blogspot.com/ Sesungguhnya kami tak punya pengalaman seperti anda kami hanya sebuah bengkel kecil sahaja....Soalan Bro Amat:
bumper fibre blakang tuk keta ke70 ape yg sesuai?
Jawapan dari kami:
Sorrylah Bro Amat... Dah puas kami tanya pada tauke fiber glass sana sini tapi tak adelah jawapannya... ape pun kami cuma dapatkan cuma yang macam ni aje... itu pun dalam internet... Sorry berbanyak-banyak bro...
Bumper Depan Ke 70 Tu .... Side skerting bahagian tepi...
Rr bumper yang kami jumpa tu aje... Rr spoiler yang dapat di paparkan...
Part-part tambahan yang lain yang ini aje yang adenya....Setelah kami teliti kami rasakan mungkin Bumper belakang tu mereka semua modifide kut ??? Macam kat gambar bawah ni... Dan lagi satu biasanya bumper belakang Ke70 ni selalunya ade yang besi dan ade yang plastik tapi bila kami tekan internet keluar plak Kereta Ke 70 yang pakai Bumper belakang Iswara.... Terkejuzzz beb... Toyota Ke70 pakai bumper iswara cap ayam????
Sebabnya lagi banyak kami cari dalam internet lagi banyak kereta Toyota Ke 70 yang tak ber bumper belakang... agaknya diaorang ni smua kaki drift kut....
Soalan Dari Email http://myclub.blogspot.com/
Bro bolehtak carikan gua spot rem retro... gua berminat nak masukkan kat dalam kete gua....
Jawapan dari kami:
Setelah kami puas bertanya merata tempat tanya pasal Bumper Belakang Ke Ni... Kami singgah kat sebuah kedai tayar ... ape lagi snaplah banyak-banyak spot rem retro ni....
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

10 comments:

cik sue genjos said...

hik3...hubby aku ske keta KE70..
dia angan2 nak drift keta tu..
apepun dia kini cuma dpt toyota SE..
tu pun masih under construction..

AZAM SHAH said...

spotrim cun..
katner tuh kedainyer...

Lya Colours said...

wuish old skool btol kete2 tuh sume

rim tuh cantik2
teringin nak tukar rim kete tp xddok ongkos
hhuhuhuaaaaaaaaaaa

Hans said...

bapak aku pakai corola n corona .. hahaha ..

zain_azuan said...

huhu... classic tol kete tu...

AzRi said...

thnx bro salu lwt aku..

Tunjuk Bintang said...

emph.. ko ni kan macam2 bagi info pasal keter. (xkan nak bagi info pasal kuih plak kan). mana ajer la ko dapat pic n info2 ni. kadang2 aq pikir gak, rajin kebenor la ko ni.. hehehehe.. nak update n3 yang banyak2 camni. nak kata buku teks, x juga.. nak kata majalah keter macam iya. hehehe.. jangan marah bro. dah tukar tukar layout nanti x cantik plak. senyum... cak!

jejaka anggun said...

retro siot... teringat zaman aku racing ngan hail amir n dj dave masa mude2 dulu.

Faarihin said...

toyota corolla kat umah sy ni tersadai aje kat bawah umah tu.. body luar cantik lagi.. tap keta tu bnyk prob... bila dah ade fulus.. rasanya nak ajak abg sy mai ke bengkel ni lah.. tapi jauh maa..

pakcik kordi said...

pergh!!rare la beb!!!serius ccun2!!!

sportim tk blh thn!!lawa!!!