Monday, January 11, 2010

Proton Putra Touch up

Putra Touch up...
Baru-baru ini kami dapat tempahan sebuah Putra untuk Touchup bonet & bumper hadapan, cat hitam pada bumbung dan bonet & bumper belakang. Ape-ape pun seperti biasa kami terima seadanya.. Seperti biasa kerja- kerja simen dan menggosok dilakukan... Dari bahagian depan bumper , bonet depan, atas bumbung bonet belakang dan bumper belakang...


Selepas dah siap semuanya barulah kerja-kerja membungkus dilakukan....
Ohh ye bonet belakang dalam spay tayar ade karat sikit... Kami kasi repair sikit... kena touch up balik.....

Side Mirror kiri kanan owner tukar baru.... pun kasi cat lah.....

Hah ni dah siap cat.... Jemur dulu kasi betul-betul kering....
Bahagian bumbung atas yang telah kami cat hitam.....



Bonet Belakang yang kami spray hitam juga... dan bumper belakang yang di touch up
Dah siap Cuci bersih-bersih dan Polish kasi kilat bersinar....
Ape yang kami tertarik tentang kereta ni ialah pada bahagian Stearing dia.... Boleh cabut-cabut.... Tak risau kalau nak tinggalkan kereta... Pasal lebih selamat tinggalkan kereta tanpa stering

Tip elakkan kecurian kereta.... hah cabut aje steering kete tu... biar pencuri tak leh bawak kereta tu....
Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

7 comments:

fik-autoz said...

best ar stereng leh cabut,p mna2 x pyah risau pun...hehe

Alan said...

stereng ni mahal gak. sekarang proton putra dah rare. sapa ada pakai memang bertuah.

ayisy said...

aku paling minat lampu belakang Proton Putra. Sayang kereta ni limited edition. huhu. payah nak beli klu ada duit pun.

Nazz@Purple said...

Cantiknye dia buat color purple cam tu..sok2 bila nazz ade duit nak cat color tu la...

+akufobia+ said...

elak pencuri bawa stering sendiri je.semata.kaka.

Amer Shahir said...

boleh dak lampu belakang putra tu letak kt wira aeroback??

AmeyarA said...

bro,agak2 brape kos untuk klu nk buang karat @ cat semula?sebab kereta saya ada masalah karat di bhgian bumbung..bru aje cat baru, lepastu karat timbul..cat jd merekah memanjang..