Saturday, January 9, 2010

RZR & RXZ

Spray Coverset RXZ...
Salam dari kami, Bercerita projek awal tahun ini kami memulakan dengan tempahan cat semula motorsikal RXZ....tukar colour dan ade yang spray colour asal aje... boleh dikira duit tambahan lah...Bolehlah menambahkan hasil pendapatan yang masuk....
Tank minyak RXZ ni kasi gosok nampak besi
Kerja kerja membuang cat asal... gosok untuk matikan colourPastu baru boleh spray under codeGosok sekali lagi... kasi undercode silve plakBarulah boleh spray colour yang dimahukan....Dah siap kasi jemur... biar benar-benar kering....Dah banyak gak cover set RXZ yang kami dapat tempahan Mari kita lihat RXZ yang ade disekeliling kita....Mari kita lihat Part-part RXZ yang ade ni....Yamaha RZR Fullfaring....

stiker tulis rzr...cm mano leh jd rxz...
ape2 pn rupa paras memang sebijik macam RXZ

RZR ni adalah model full fairing macam 5 speed untuk model RXZ. Motosikal ni memang sama dengan motosikal RXZ....Motosikal RZR ni ade kat pasaran Taiwan dan Indonesia... Di Taiwan motosikal RZR ni sangat popular dan disitulah syurganya... Berkenaan cc masih sama lagi 135cc..

Pernah korang melihat RXZ Fullfaring sebegini???
Mari lihat rupa Yamaha RZR Fullfaring ni...

  • Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

34 comments:

fik-autoz said...

saya suka mtor,kiranya mat motor la..hehe

sy minat 125z..tp xpakai2 lg,tggu keje boleh la beli,hehe..klu bro ada masa wat ntry pasal 125z lak ye..cadangan sy je.

erm,video kt bwh tu geng2 rxz konvoi superman best ar tgok...tp xmau tiru,huhu.

bujang bakal senang said...

rempit skrng xmcm rempit dlu bro,sejak zmn aksi naik mcm2 berlaku,mse sye dlu zmn aksi xpenting,yg pntng lju.huhuhu

rAy jR...@...Aliff said...

uitsss..best d0wh rempittt..hahaha

Faarihin said...

assalamualaikum.. ziarah pagi di sini..
pergh.. rxz tu.. bila tgk cover set rxz yang warna merah tu teringat plak kat motor rxz abg sy yg kena curi masa dia dok johor dulu.. sedih.. dulu masa rxz tu ada, selalu berangan nak terai rxz dia... tapi skang dah tggl sejarah dah.. tak sempat nak merasa.. huwaaa..

Kuwe said...

kunjungan timbal balik :)

kami ni pakai lagenda. ada spray free dok sini? kih. nak rempit pakai lagenda tak berapa nak rock pulak. polis nak tahan pun serba salah.

Jawa a.k.a USERMODE said...

hu hu hu .... aku rase terpanggil untuk meng"komen" di sini juge bro... sebab aku pun salah seorang pengguna RXZ gak. hahaha... tpai aku nak jual lah RXZ aku pasal nyampah gile tiap kali roadblock mesti nak kena tahan. hu hu hu...

Sofi said...

lama gle sofi x jengah blog ni.. ah bertukar wajah rupenyer.. tuan rumah sehat ker ni? hiks.. hurmmm memang cool lah posting rempit bagai ni alalala

jejaka anggun said...

kat msia nih undang2 bole kautim so dats why la org x takut nak langgar.....

AZAM SHAH said...

teringin bawak rxz..leh gak merempit! hahahha
.....,..budak2 nih tak tahu yg mak bapak sayang kan dorang... :P

eyena said...

wah cun ar moto2 tu..teringin nak bonceng tapi takot nanti nampak mcm aku merempit pula..! hahaha tak sesuai kot..haha

hello kawan..lama tak terjah kamu..sory sahabat.. ni aku baru aktif balik..ekekeeee

Alan said...

walau aku mat kereta, tapi kalau sesekali bawak moto memang x ingat dunia bro hehehe..seronok berkejar dengan malaikat maut heheeee

Alan said...

kat malaysia ada tak model rzr. cam best je aku tengok

adzMie said...

eik,komen yg agk mnarik la tue..
hahahhaa

arque said...

seronok rempit??seronok woO! ;p

pakcik kordi said...

uish..rare la mto rzr tu boss..ssh nk jumpa kn?byk info yg berguna..cayalah!

ZulHilmi said...

http://konstabelzulhilmi.blogspot.com/

Bagus.... bagus info yang bagus

imHepPie said...

adess..dlu penah berangan nk ada rxz sndri tpi skang rasa cam bangang je kalo tgk pompuan nek haha

contilover said...

Saya suka motor..Motor saya power.. Sy suka racing carburetor..sy suka pandu laju..saya suka pandu lalu juga (McD)..

Naz said...

masa muda2 dulu aku tringin nak sambar 1 rxz. last2, dpt kriss jer.. hehehe
fullfarring tu nmpak ok. ala2 superbike...

Tunjuk Bintang said...

mat rempit? ada apa dengan mat rempit? emph.. dulu sebelum pakai keter aq pakai motor gak.. tapi xlah merempit sangat.. kadang2 bengang gak dengan pak polosi if nampak motor mesti kena tahan punya, wat lambat jerk.. sedangkan aq sume lengkap. kalau kena tahan confirm lepas gitu jerk.. kerek jap.. huhuu. ble ingat mat rempit ingat aq kat satu kes tu, mat rempit tu masih bernyawa.. muka hancur.. bijik mata terkeluar.. dia siap pegang bijik mata dia tu. pergh.. ngeri siut.. tu belum yang berkecai... kepala terputus, badan berkecai.. terhumban bawah lori dll. ngeri ooo... tu lah, jangan bawak motor laju2.. ingatlah orang yang tersayang...

ayisy said...

hoho. apesal aku tak pernah kenal dgn rzr tuh? huhu..

+akufobia+ said...

haha.kadang rasa nak join geng konvoi ni kan.smarties.

aime said...

kalau nk pasang coverset RZR kat moto RXZ bleh ke?

ak dah lama nk try kt moto ak ni...huhu...

awazangi said...

@ aime
boleh nk buat..kwn aku ade da buat contact aku klu tol2 nk buat

rxz king of the road..pasal apa?
motosikal paling lama yg stil keluar production dr 1985
long live RXZ

Khairul Anuar Bin Khairuddin said...

RXZ antara motosikal kelas 'Nake' yang mampu di miliki..Sangat seronok dan men'Gian'kan jika ditungang untuk Long-dinstand..Berbeza untuk kelas bawahan seperti 'Moped' dan 'underbone' (cupcai)..contoh Yamaha 125,LC,Honda EX5,..Pasal Corner pulak bergantung pada penunggang..MotO besar lagi best layan corner..hari tu aku g Ulu Yam,tgh sibuk2 lyan corner ala-ala org hebat.Sekali sampai group2 super bike kat celah2 kite org..'Mak aih'!? Bapak laju gilo gaban diorg main corner! 2-3 corner da ilang..benci aku tgk siot..

kapan zul said...

asalamualaikum eh.. mana mau cari ar ini coverset rzr... shenpoi gak lah.. mnat plak bla melihatinya....

Abg Asapai said...

sapa2 yg ada jual fairing rzr bagitau sy k :) berminat nak beli ne

ironman said...

sapa2 yg ada jual fairing rzr bagitau sy k :) berminat nak beli ne

ironman said...

sapa2 yg ada jual fairing rzr bagitau sy k :) berminat nak beli ne

ironman said...

sapa2 yg ada jual fairing rzr bagitau sy k :) berminat nak beli ne

ironman said...

sapa2 yg ada jual fairing rzr bagitau sy k :) berminat nak beli ne

ironman said...

sapa2 yg ada jual fairing rzr bagitau sy k :) berminat nak beli ne

nasrul afif said...

Mcmne nk baik pulih tangki petro moto rxz yg dh bocor... nk gna balik tangki asal.. sbb tangki ori yg bru skg sgt mhl di pasaran. Tangki local sng krat dan sng bocor...

jaki jipang said...

mane nk oder firing rzr ni...