Thursday, December 3, 2009

Projek Cat Van Pasar malam..

Cat SemulaVan Pasar Malam ..
Salam buat semua.... Sorry agak lama kami tak buat entry baru.... kali ni kami nak ceritakan pasal cat van plak... Seorang pakcik datang ke Bengkel kami nak bikin cat van dia... Van ni owner buat berniaga kat Pasar malam kat tempat kami... kira memang kenal lah... tu yang segan jugak nak tolak... nak tak nak kami terima aje lah... van ni agak teruk sikit maklumlah van niaga katanya... lantai dah berlubang dan bahagian body pun teruk sikit.... ape pun kami buat ni niat Kami cuma tolong saje....
Ni keadaan van tersebut.... body dia banyaak plak kemek...Nampak macam elok tapi kalu tengok bahagian lantai adohhh... banyak lubang lah..Kena repair lantai dulu....Bahagian bawah body dah reput... kami bikin balik...Banyak gak kerja nak buat.... aduh simen sana sini...Ni dah siap gosok ..... dah siap bungkus... kena jemur No 46.sape yang conteng ni... sape punya kerja lah ni.... Vandalisma pada Van.... nombor 46 ade kat belakang pun ade... kurang kerjalah bebudak ni....Siap undercode hijau..... hijau.... kena jemur lagi... lepas undercode..
Tunggu lagi sampai kering.... Cat ngan warna yang owner pilih.... agak muda sikit dari warna asal...Bahagian tepi yang siap cat tu...Bahagian dalam pun cat juga....Bahagian dalam tu kena merangkak nak cat kat bahagian dalam tu...Hah dah siap pun nak polish...Bahagian tepi Van tersebut.... nak kasi polish biar berkilat...Sambil tunggu owner datang nak ambil van tu... Basuh van biar bersih... jangan sampai owner complent... basuh biar nampak bersih ...Thanks pada Owner kerana hantar van kat kami.... Sorry agak lambat sikit pasal kesuntukan masa nak raya dulu lah.... Musim hujan ni susah sikit nak catnya....Mari Skodeng sape yang bikin..
Ape pun mari berkenalan dengan hasil kerja tangan yang membuatnya.... meh kita terjah.... sape yang buat nya tu...Ohhh ko Selalu kutuk aku ye.... banyak ular budak ni... aku gurau je.... dia ni memang rajin orangnya... tengok aje lah skill dia spry cat.... Boss puji kamu...Tapi.... ade sesuatu yang tak kena pada dia ni..... sila perhatikan gambar kat bawah ni....

Foooyoooohhhh... jiwang habiss.... Tanda cinta sejati.....Seluar pun ade Love-love.... Sorry beb ..... ape pun kami tabik spring dengan skill kamu... thanks kerana cat van tu ye..... Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

15 comments:

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

keje yg bagus~ nmpak cam baru jee
- hak hak hak. tergelak besar bace perenggan last.

p/s: tuan pnye badan xmarah ke gambao die kne publish?? hahaha- cantek sluar!!

jalak lenteng said...

Gua seronok betol bile singgah sini..ade je projek2 best..banyak ilmu aku leh dapat..kongsi..tanya kat sini ..especially pasal kenderaan bemotor nih..gua bangga ni beb..huhuhu..gua doakan supaya terus maju..

koang takde baju keje yang formal ker?..haha..boxer siap bentuk love..hahaha..

kalu rase syarikat dah stable..tshirt formal dah perlu ada bro..baru ade confident keje..oang makin kenal..

keep it up bro asri..n the geng

FAIZ FARISH said...

Van tu kaler apa? cantik ar warna dia.....

AzRi said...

haha..yke??
cm pelik2 je....soklan xkne lgsg..bkn tnye time nk nikah kew?

jejaka anggun said...

heheh. kenapa tetibe rasa cam tgk citer pimp my ride jer masa baca blog nih?

anyway, suar abang tuh mmg cun. stim tgk love2 tuh. hahahah.

~0~ said...

suar tue jugak jd fokus..hahah

zain_azuan said...

wow.. amntopnyer van tu... macam baru kuo kilang jer.. huhu... terhibur ngok teletah mat jiwang tu.. huahauhauhuah

Faarihin said...

Salam..

pergh.. memang teruja betul tgk hasil yang dilakukan oleh pekerja yang jiwang2 karat ni.. huhuhu.. (^__^)

memang menarik bila van yang macam dah nak nazak telah menjadi van yang baru.. pergh.. cayalah.. thumbs up untuk semua.. (^__^)

fik_autoz^^ said...

smart colour van tu..muda lg ke mamat tu?huhu,respek ar.


penopengan yg bagus & kemas..hehe,bnyak ke pkerja nya?

rAy jR...@...Aliff said...

encik azli..

hahhaa..cisss..len kali cat kereta sorong aku lak..haha...

woit...suar bunga2 d0wh.anda telah mnjadi paparazi yg suka sht gmbar org curi2..haha

pakcik kordi said...

dr seteruk tu,jd van baru dpt kt korang eks?hebat lah!cayalah beb!

boxer cinta?kah kah kah!!!hahaha...tp skill power ma~!!!

din3187 said...

fuuhh...cantik la bro buat semula warna van tu..

Tunjuk Bintang said...

hahaha... memang jiwang ar mamat ular tu. uhuks..

Naz said...

salam Azly... aku ingat n3 ni la yg paling lawak... senak perot woo aku gelak mamat sluar love2 tu... hahahaha....

tq pesalsudi kongsi mcmmana cara2 nak spray body knderaan. memang nampak mcm van baru tu... owner pasti berpuas hati. :)

wanshah said...

ta bley tahan la sluar tu. :-P

p/s: jom melawat, follow me n share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com