Tuesday, December 22, 2009

Projek Cat Proton Saga Dari Limited Club Group....

Kereta Proton Saga Lama Berwajah Baru...
Sila Klik kat laman blog http://limitedclub.blogspot.com/

Projek kali ini sebuah kereta Proton saga..Tuan punya Kereta jenis Proton Saga hantar nak cat baru banyak kerja nak di buat.. kereta dah lama agak dimakan usia kut banyak lubang-lubang lah.. Dah tu kenalah tutup-tutup lubang tu dulu.. Biasanya kereta Proton Saga ni tak banyak kerenahnya sebab bodynya agak tahan.. tak banyak kesan jerawat karat pada body.. cuma agak teruk pada bahagian bumbung, body tepi dan bonet depan belakang ada lah sikit karat.. Owner merupakan salah seorang anggota dari kelab berkereta Limited Club...Keadaan bahagian bumbung tersebut..... agak teruk sekali...Kerja-kerja menyimen bahagian atas bumbung dilakukanBahagian tepi pintu tarik simen String rata....Agak teruk keadaan body tersebut maklumlah... kereta lama...banyak tempat yang berkarat,kemik dan juga tidak rata... Tengah gosok bahagian bumbung...Bonet Belakang pun teruk juga.... Taukey Azli cat pula..... bahagian body kereta tersebut....
Pastu dari atas tarik ke bahagian tepi pulak....Semburan bahagian tepi..... kena spray....Bahagian dalam pula... pun nak di spray....Dah siap biarkan kering sebentar .... sebelum Spray ClearKeadaan dalam bahagian dalam enjin setelah dicat....Dah siap pun..... pasang barang -barang pulaBahagian depan bonet tu owner mintak Cat Colour hitam.....Si Apis cuci kereta.... sementara owner sampai ambil keretanya....Meh kita tengok bila dah siap sepenuhnya.... cantikkan.....Kereta Proton Saga lama tersebut menyerlah warnanya dengan padanan warna Biru Subaru...Semoga owner kereta tersebut berpuas hati dengan hasil kerja tangan warga kerja kami..... Terima kasih kerana memberikan kepercayaan kepada kami..... owner kereta tersebut sebenarnya telah membawa keretanya dari negeri Pahang semata-mata nak kami tolong catkan kereta... apepun kami amat terharu atas kepercayaan terhadap kami.... Thanks againt

Cerita tentang Budak Apis yang kuat berangan.....
Kami nak kenalkan ngan seorang pekerja kami..... kami snap gambar paparazi tersebut....

Budak Apis yang suka tersengeh tersenyum.... Sambil berangan dan tangannya berhenti membuat kerja.... Dia dah gabra bila dia sedar gambarnya di ambil oleh paparazi kami..... Dia terpinga-pinga setelah flash lenser kemera menuju kewajahnya.... Terkejut nampaknya....Setelah budak apis ni tersedar terus pura-pura buat kerja balik..... setelah lama berangan mengenangkan aweknya kat kampung.... Nasib baik kami ade pasang Mandor..... mau si budak Apis ni terkejut beruk bila kena jerit dengan Mandor yang kuat kipas ni...
Yang paling kesiannya dengan berlenggeng tak berbaju.... buat-buat muka kesian selalu aje kena marah..... kesiannya dia... selalunya dia buat muka cemas macam ni... Ape pun Boss puji kamu,Apis ni pekerja yang sangat rajin ....

Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

11 comments:

Tunjuk Bintang said...

anak sapo la ko snap ni.. siap berlenggeng lagik. hehehe...

aShaBuLz said...

smart r korang buat balik proton saga tu. kira2 berapa harga semua tu?

Nine said...

wahh mesti pakar cat nih..tgk gaya ada nih...

Nine said...

kaler biru proton tu cantik bro...subaru semua kaler tuh..mmg cantik..

tapi skrg kat sini putih lak top...banyak org cat putih bmw...

pakcik kordi said...

lawa la pulak jd kete tu!mmg terer la awk semua ni....

sian apis...hahahaha...

Alan said...

saga a/b.tu dulu nama dia proton knight kan?

AzRi said...

giler la bro..lu pnye work mmg superb..ak klau nk modified kete leh dtg workshop ko x?

sha89 said...

perghh!! dari seburuk2 kete jdi secntik2 kete tu...ganas bro hehe :p

ksian ank bangla mane yg jdi mangsa tu hahaha :p

ayisy said...

Salam. Tgok kereta dicat, teringat dulu ayah aku cat kereta Ford Laser dia. Tukar2 sport rim 3 batang. Zaman tu org giler sport rim 3 batang. Haha..

Naz said...

lawa gak bila dah make over... cun lah. kalo ada budget, aku pun nak cat baru nnti..

jejaka anggun said...

hebat blog nih ada sesi soal jawab. mcm tgk citer ehwal semasa plak. tahniah!