Thursday, November 19, 2009

Saga BLM Bodykit

Pertanyaan Saudara Guest...

Kami dan Saudara Guest ada berbual. Begini perbualan kami .

Guest to azli: bodykit saga blm brp ek? siap cat n psg...
Jawapan Kami thanks pada pertanyaan BLM nanti aku akan entrykan pasal harga dan bodykit BLM tunggu ye... untuk harga BLM yang biasa sila klik http://firestartingautomobil.blogspot.com/2009/06/proton-blm-body-kitt-sudah-ada.html dan Sila lihat entry http://firestartingautomobil.blogspot.com/2009/07/blog-post_9096.html
Guest to azli : modulo full skirting rm330 tu pu ke fiber? + ducktail spoiler LLSP 125 rm170..siap psg n cat kan? Harga
Jawapan Kami: full set skerting tak termasuk harga cat.. harga cat kena ikut jenis warna kereta anda.. kami tak boleh tafsirkan harga cat kereta anda...nak kena lihat jenis ape warna kereta anda..
Guest to azli: ok..set tu pu ke fiber?kete aku granite grey..set skirting siap cat brp?spoiler + cat brp?
Jawapan Kami: harga cat 1 set sketing Rm250..set sketing faiberalass..klu PU dlm Rm700 hinga Rm800..harga boleh runding datang ke kedai kami untuk keterangan lanjut..

Sorry saudara guest klu jawapan dari kami tak memuaskan... walau ape pun kami cuba jawab didalam entry ini.. kami rasa kami tak sedap lah dan agak rasa bersalah kerana jawapan kami tak memuaskan....

Antara Fiberglass dan PU

Bercerita berkenaan Fiberglass dan PU Fiberglass harganya murah tapi kalau PU ni mahal sikit....

Fiber ni senang patah atau pecah tak kiralah fiberglass putih ke, fiberglass warna hitam ke atau fiberglass warna kuning... Sebab tu harganya murah sikit....
Tapi Klu PU meterial ni tahan sikit hah cuba tengok kat gambar bawah ni.... boleh bengkok... harganya tentu lah mahal beb...
Mari lihat gambar di bawah... Jenis model BLM bodykit fiberglass ni kami dah siapkan ngan harga barang tak siap upah pasang... Anggaran Harga di bawah kami anggarkan mengikut harga pasaran semasa ....

A)FRONT SKiRTB)LEFT SIDE SKIRT
C)RIGHT SIDE SKIRT
D) REAR SKIRT(PU) Dalam lingkungan RM570.00(Fiberglass) Dalam lingkungan RM300 Hingga RM 380
E)CENTER REAR SPOILER ( Fiber glass) RM 160.00

Aeropista
i) front skirt+side skirt+rear skirt+spoiler R3 =Anggran dalam RM880.00
ii)front skirt+side skirt+rear skirt = Anggran dalam RM700.00AERO+MODULO+MUGEN
front skirt+rear skirt+side skirt+lining rubber+spoiler +bonet spray+line spoiler+plate number=Anggran dalam RM1,080.00
MODULO+TRD Rear+LANCER Ver.2
front skirt+rear skirt+side skirt+lining rubber+spoiler =Anggaran Dalam RM1,050.00 CHARGESPEED
front skirt+side skirt+rear skirt MODULO= Anggaran dalam RM900 front skirt MODULO+rear skirt AERO+side skirt AERO+lining rubber=Anggaran Dalam RM700.00
CHARGESPEED
i) front skirt+side skirt+spoiler LANCER Ver.2=Anggaran Dalam RM860
ii) front skirt+side skirt= Anggaran dalam RM700
i) front skirt +side skirt+rear skirt EVO 9+spoiler SKYLINE+lining rubber = Anggaran dalam RM930
ii) front skirt +side skirt+rear skirt EVO 9+lining rubber = anggaran dalam RM700
MODULO
i)front skirt+side skirt+rear skirt+spoiler LANCER Ver.2+lining rubber+front&rear grill spray =Angaran Dalam RM880
ii) front skirt+side skirt+rear skirt+lining rubber+front=Anggaran Dalam RM680
Lihat Bumper Hadapan Saga BLM dan Spoiler yang boleh dipadankan.... Kami cuba paparkan gambar Saga BLM yang di padankandengan full set body kit....
Pasal Warna tu ..... Berkenaan dengan harga cat seperti yang kami katakan.... harga kami kena lihat jenis colour ape sama ade 2k ke atau metallic sebab lain harga... tapi klu warna asal macam kat atas Granite Grey tu anggaran kami ambil dalam anggaran RM250.00 atau ke atas ikut lah keadaan Bodykit tu ye.. Insya Allah klu buat satu set kami boleh bawa berbincang tentang harganya....kerana harga tersebut hanya anggaran mata kasar sahaja...Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thanks

10 comments:

Faarihin said...

Salam.. wah.. semakin banyak ilmu kereta kat sini.. semakin banyak yang saya tak tahu.. tak sabaunya nak ada kereta.. teringin gak nak tanya pasal kereta2 ni.. tapi tak tahu nak tanya apa.. hehehe..

hafizzuan said...

good info pasal nak transformed keta...smart plak BLM bila dah pasang bodykit...!! good job bro...all d best...klu berjaya jgn lupa bukak outlet kat KL ni.

AzRi said...

den ado ha...tgk 2012 la bru..ekau dh tgk x?

pakcik kordi said...

tq ..info yg sgt berguna....

sbb tu harga fiber murah....hehe,,,,

Tunjuk Bintang said...

emph.. agak menarik. selalu gak nampak keter2 yang dah upgrade jadi cam ni kat tempat kerja aq.. siap ada pasang lubang angin lagik. memang terbang lah.. insyaallah aq akan pasang body kitt ni, tapi yang biasa2 cam special edition nyer, x mau ar nampak serabut sangat. rasanya tahun depan kot. seperti yang aq dah cakap dengan ko kan dulu2 kat n3 ko. moga2 tercapailah impian aq coz kat bottom side tepi kiri tu remuk coz langgar tembok batu sepanjang sehasta. masa tu lalu jalan kecil yang memang muat2 satu keter jerk.. bengang je kan..

AzRi said...

xde awek la bro..den pnye awek dh lari dh..xdapek den nk kojar

E.d.Y said...

nnt promote kat my bro n fren yg merata kat johor tu..hehehe..

Hazrul Azam said...

salam bro azli..
akula guest tu..sori soal main terjah jer aritu...thanxla buat n3 khas n bg penerangan yg pnjg lebar..
sbnr kete aku lum amik lg...maybe luse kot br aku g amik..aku baru bli amik program Xchange kete lame tu..
cadang nk psg spoiler n sketing yg murah jer..kalo xcukup budget igt nk psg spoiler je dulu sbb kalo xde spoiler cam buruk jer aku tgk..nk psg yg simple2 n murah2 jer sbb aku bkan kaki kete sgt...membe kete pn xramai..
kalo bro leh cdgkan n kne ngan budget aku, igt nk anto kat bro jer buat...aku tggal kat skudai jer..

Tekunniaga said...

Salam
Aku ingat nak potong bumbung saga magma aku ..lepas tu aku nak pasang bumbung boleh buka tutup auto matik...ko orang rasa berapa kos nya dan di mana aku boleh cari bumbung cam tu....

Arif dolah said...

ade cawangan kat melake tak