Saturday, November 14, 2009

Bercuti di Langkawi dengan Permata Hati...

Niat Bawa Ayah & Bonda Bercuti Tercapai Akhirnya.....
Mungkin ini saja yang dapat kami berikan pada ayah dan bonda . Tahun ini Fire Starting Automobil sponser ayah dan bonda bercuti kat Langkawi.... Moga ayah dan bonda dapat bergembira menikmati hadiah dari kami untuk berehat selepas persaraan ayah... bagi kami tiada yang lebih mengembirakan kami selain dari melihat ayah dan bonda lebih gembira.... Happy honey moon !!...

Ape pun CEO Fire Starting telah pergi bersama... untuk memudahkankan segala urusan semasa percutian Ayah dan Bonda........ Kami kongsikan bersama sebagai mengabadikan kenangan mereka disana.....

Penginapan di Charlie Motel.... di Pantai Tengah ...Tuan punya penginapan ni berasal dari Batu Pahat ( orang kampung Bondalah)....Sebuah Motel untuk Ayah & Bonda (honey moon).. Dan sebuah lagi untuk Big Bos... Ayah siap gi mancing lah....Lawatan kat Kota Mahsuri... Tempat terletak Makam dan Telaga Mahsuri... 12 Km dari Kuah... Telaga Harbour Park & Petronas Quay....Singgah tenggok kapal layar mewah Parking ....Tempat yang serba mewah... bestnya klu kami ade sebiji kapal layar parking kat sni...Pergi Padang Matsirat tempat Beras tebakar.... shopping Baju skit... Murah beb... Tapi tak beli banyak lah...Tempat yang yang nak sangat ayah dan bonda nak pergi... Langkawi Cable Car di Gunung Machincang..652.5 meter paras laut tinggi gak....Pemandangan dari 710 meter stesyen terakhir dapat melihat pemandangan kat bawah.... sungguh menakjubkan... melihat pemandangan sekeliling pulau...Balik Tak berapa Jauh dari situ air terjun dan Telaga Tujuh.... tak larat nak panjat tangga... tinggi sangat... ambil angin sambil rileks....Pantai yang paling cantik sekali ... Pantai tanjung Rhu..... Katanya kat sni Shah Rhul Khan pernah buat pengambaran.... orang tempatan situ yang cakap... Dan akhir sekali masa nak balik shopping sekali lagi kat Haji Ismail Group.... sementara dok tunggu feri sampai duduk bersantai menghadap Dataran Helang.... berakhir perjalanaan kami selama 3 hari dua malam...

Kami Cuma Harap Ayah Dan Bonda bergembira... Semoga dengan cara ni kami dapat menyenangkan hati ayah dan bonda tercinta.... Permata hati kami.....

"Ibu bapa adalah pintu Syurga yang paling tengah. Terserahlah kepada kamu sama ada mahu mensesia-siakan pintu itu atau memeliharanya” (Hadith sahih riwayat Ahmad, al-Tirmidhi dan Ibn Majah)

Sabda Rasulullah SAW :Maksudnya : “Kamu dan harta kamu adalah untuk ibu bapa kamu”.

Jadi Fire starting fikir bila ade keuntungan sikit niat kami nak bawak ayah bonda gi jalan-jalan.. kenalah ambil keberkatan dari mereka.. semoga mereka berbahagia...Segala saranan, pandangan & komen untuk kami teliti dan perbaiki.. Silalah diutuskan di ruangan Chart box atau coloum comment.. Thank

15 comments:

Lya Colours said...

wah best nye pegi langkawi
lya seumur hidop lom penah sampai pon langkawi
sob sob sob ~ ~ ~

Naz said...

bro.. best tu g mlancong. tokeyhh bengkel pun join skali? ko yg baju hijau tu ker??

aku dah lama x g langkawi. dapt tngk gambo2 kat sini pun dah ok. :)

||| PöJìé PööH ||| said...

Bestnyerr bro!!
Beruntung parents kamu memiliki anak yang sebaik n soleh spt kamu!
Pojie pun plan nk gi bawa parents gi hanimun utk next anniversary mereka, tp baru plan2 dia dah tau, kne mbebel sbb mak bising Pojie abes kan duit..
hahah!!
Xpela kumpul duit utk mereka gi haji jela..
Itu target my parenst now!

Eazy Izzuddin said...

beshnye bercuti
=D

cik EPAL said...

dah lama tak pergi langkawi...hehe ;)

AzRi said...

insyaAllah..den dah xkojo poit..den nak sambung stdy poit...kojap yo..sthun songah yo..huhu..moge2 ekau dapek la kojo yg best2...bleh bukak bengkel bosa2 plak yo

den raso den nak bawak ibu bapa den g sabah la...cmbest yo..wakaka

eyena said...

ececreee bestnyeee.. ni yg rasa nak p langkawi gak ni.. dah dekat sgt tu ngan rumah i..hehehe

E.d.Y said...

lama betul xpegi langkawi...bila la dpt pegi lg..skrg xleh nak g kawasan pulau2 nie...cuaca xmenentu...

imHepPie said...

hmm aku dok kedah pon da lma x gi langkawi..kecik2 dlu adela..

ehh apsal x ckp awal2 nk gi kalo x ley kirim cokelat haha besh2 murah siott...

cable car sgt menakotkan angin kuat wohhh goyang2 lagik

i'm_siCK_n_tiReD said...

azli, ko ada kew dlm gambo tu??

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

best nyer...aku penah pagi langkawai pada tahun 1996..tempat dalam gambar tu still sama masa aku pegi dulu..

pakcik kordi said...

best la brader...bwk mak ayah..=)ekau mmg anak yg baik..ceewahh!!!

arque said...

respek lu brader.berbakti pada ibu bapa.

Faarihin said...

salam.. wah.. bercuti sakan tu.. bestnye.. alhamdulillah tercapai gak hasrat nak bawak mak n ayah pi jenjalan.. saya entah bila dapat nak uat camtu... teringin nak uat camtu gak..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan yang baik dengan penuh rasa kekeluargaan dengan harga tour yang sangat berpatutan di daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia seperti : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.