Wednesday, October 28, 2009

Projek Touch up kereta hyundai & Kancil

Projek part time touch up kereta kat umah.....
Kali ini kami ceritakan projek touch up kereta yang kami lakukan secara part time kat depan umah.. projek ni kami lakukan memandangkan bengkel kami ditutup pada hujung minggu Ahad.. akan tetapi kami terpaksa lakukannya di halaman umah kerana tuan punya kereta ni nak cepat... nak tak nak kami terpaksa siapkan juga walaupun pada hari cuti hujung minggu... eeemmm kira buat kerja part time lah, Paling kurang pun adelah duit masuk walaupun cuti hujung minggu...boleh dikatakan cari Duit kocek lebih.... Belanja dapur extra....

Kebetulan kami mmg ade set compressor pump angin ni buat spay kat umah... mesin ni tak besar kecil aje.. gunanya membantu kerja-kerja touch up selain dari kami lakukannya kat bengkel... kira kat bengkel untuk kerja tetap dan kat umah kami lakukan secara part time. kami lakukan untuk tempahan touch up di kejiranan taman perumahan diantara jiran tetangga kami...

Sebuah hyundai di touch up.....
Kami mendapat permintaan salah seorang dari teman untuk touch up kereta kerana bumper depan nya telah pecah...
kami buka set bumper hadapan....
hah dah tercabut bumper hadapan tu
Cabut lak grill besi kat hadapan kereta tu...Asingkan grill besi tu ke tepi....hah ni dia bumper yang pecah tu.... nak repair lah...Bumper yg di simen tu... tampal balik...Ade kesan calar skit pada bahagian bumper belakang kami tolong tampal dengan simen...simple je.. Kerja-kerja gosok di mulakan...Hah dah siap di cat touc up... tinggal polish balik jeBelakang pun touch up balik skit...
Sebuah kancil Touch up....
Sebuah lagi ialah kancil yang di hantar untuk tutup kesan calar dan cat bumper semula.... Setelah kami gantikan semula bumper kepada bumper baru. Bumper lama terpaksa diganti akibat pecah kesan langgar yang amat teruk...
kerja-kerja pembungkusan dilakukanbahagian hadapan bumper yang dah siap di cat semulaPada asal grip tangan tu tak berecat punTak pe kami tolong catkan sekali....Spoiler belakang juga terdapat kesan calar Kami juga tolong cat balik semula

Bagi kami walau di manapun kita berada, walau pun dirumah sekalipun namun kita masih boleh cari wang tambahan.. duit dapur extra.... itu pun klu kita rajin.... pasti ade jalan... pasti wang tetap masuk.... ha..ha... dalam satu hari dapat dua buah kereta touch up walaupun dok kat rumah......

Hari ni aku dapat duit dari part time dua buah kereta jiran tetangga....Alhamdulillah...
"Klu korang nak tau... mula-mula sebelum aku buka dan kembangkan bisnes aku ni.... kat sini lah depan umah aku... bertapak dari suka-suka menjadi bisnes yang kecil-kecilan hingga sekarang aku dapat buka sebuah bengkel mengecat yang ade sekarang ... tu yang aku tak akan lupa ...."
Terima kasih pada pemilik Hyundai dan kancil.... kerana bagi kami duit ye.....

8 comments:

faridLO said...

WOO..I AM 1ST..

mizlan said...

tabik dgn korang..kehendak pelanggan diutamakan...hasil kerja berkualiti...bangga dgn korang ,bukan senang nak jumpa anak melayu yg buat bisnes betul2..tabikkkk spriiiiig!!!

jalak lenteng said...

betul kate mizlan..gua tabik lu bro..

keta hyundai getz tu skarang innokom amek kan..qualiti same ke ngn yang lame?

i'm_siCK_n_tiReD said...

alhamdullilah..

aShaBuLz said...

bagus la sampai bawa balik kerja ke rumah. wa caya sama lau bro!!

Miss Fadhilah said...

tahniah diucapkn..=)

pakcik kordi said...

wah...rajin la..bgs la...=)pakcik kordi tkde keje part time..huhu./...semestinya korg ni org2 yg berpengalaman tinggi...saluted!!!

fadzligenkO said...

thniahn nice boy..keikhlas bekerja yg ling penting...chaiyuk!