Sunday, September 6, 2009

Projek Honda Biru Ocean Cristal Pearl Effect

Projek Biru ape pulak kereta honda ni...
Projek kali ini tertumpu pada sebuah honda yang nak tukar colour keseluruhan dari warna putih kepada warna putih kepada warna biru muda tak muda bukan warna biru Subaru.. Emmm camner ye.. warna ape tu ye? kami cuba selak helaian catelog yang ade.. cari warna biru seperti yang di perkatakan... kami sendiri belum dapat membayangkan warna tersebut..
Seperti sedia kala setelah kerja-kerja menggosok kereta dijalankan.. Seperti kebanyakkan kereta yang datang ke bengkel kami sedikit sebanyak kami dapat gak sedikit projek pemasangan side skerting.. tapi kami kali ini taak sempat nak ambil posenya lah... kesibukan yang teramat sangat sampai terlupa nak ambil gambar pose tersebut
First kerja Side skerting tersebut kami bilas balik ngan under cod putih
Belakang pun sama juga nak bilas balik ngan warna putih dulu
Kemudian kereta tersebut masuk bilik mengecat selapis under code biru plak
Kemudian baru cat plak warna biru.. Taukey yang cat ye..
Taukey tekun mengecat... tak sedar gambar dia diambil...Yang ni bahagian yang tepi body siap tu....
Pastu tinggal jap... biarkan kering...
Ehhh... berapa lama lah nak tunggu dia kering ni....
Yang bahagian kecil-kecil ni dah kering ....
Sementara nak tunggu kereta tu kering..Tauke cat clear plak kat side mirror dan penutup tank tu.. nak tenggok jadi ke tak... ni lah colour dia tu..
Sampai malam tunggu...Lepas dah kering taukey cat clear... Tak kering-kering lah... lambat betul... tak taulah... kenapa ye.. kali ni susah sangat nak kering... dah malam ni

Dah kering pun baru lah boleh polish... kesian si sorang mamat ni dah malam baru dapat polish kereta tu..
Kesiankan terduduk beb... penat tu... nak siapkan gak malam ni.. esok tuan punya kereta nak ambil...
Hah dah timbul skit colour tu.. bersinar-sinar... skit demi skit baru nampak warna biru tu...
Pada ke esokan pagi nya... hah dah siap dah.. amacam cantik tak.. Honda biru ocean cristal pearl Effect
Pose bahagian hadapan...
Nak kata biru Subaru pun tak...Bahagian tepi... nampak tak Cantik gak... Padanan warna yang di cat kat kereta ni.. warna yang agak lembut..
Post dari bahagian belakang ni...
Warghhh ...ade kucing kat bawaah kereta... syoknya ko dok kat bawah..

2 comments:

Faarihin said...

Salam.. wah memang cantik kereta yang baru dicat tu.. menarik sungguh.. kucing tu pun nak merasa gak dok bawah keta honda..huhuhu.. (^__^)

Shah Feez said...

huhu......alangkah indahnya....