Thursday, August 13, 2009

Airbrush Gen-2 By Merah Graphic Design

Silalah berkunjung kat Merah Artwork ..Pakar dalam pembuataan airbrush..Hasil kerjanya sering mendapat tempat bagi peminat Graphic Airbrush. Kepakarannya terserlah .. Ia bukan kerja mudah mencurah idea dan karya seni yang memerlukan tangan-tangan seni penuh berbakat..Bukan mudah juga untuk memberikan sesuatu kelainan dan memenuhi kehendak pelanggan..Yang nyata karyanya sering kali mencuri perhatian orang ramai yang memandang..
GeN-Two Biru Hantu Hijau
Kali ini kami paparkan dua buah Gen-2 yang telah di make up air brush pada keseluruhan body kereta tersebut.
Bahagian hadapan air brush tersebut.. Nampak ganaz je hantu tu
Bahagian dalaman pun telah di beri sentuhan air brush berlatar biru
Cantikkan bila tengok bahagian dalamannya..
Hampir penuh keseluruhan di beri sentuhan tangan-tangan seni
Agak mengerunkan dengan gigi yang menyeringai.. nasib baik hantu tu dah dirantai
Bahagian tepi pun ade hantu sedang bergayut di bakar api-api biru
Sentuhan Merah Artwork mmg berseni.. Hantu hijau tu tetap tersenyum
Tolong...Tolong..Lepaskan aku.... teriak hantu tu kat belakang..
Gen Two Hijau Hantu Pun Hijau
Sebuah lagi Gen-2 yang telah di hasilkan.. Inspirasi hantu masih digunakan.. bagi imej air brush lebih menonjol warna putih digunakan sebagai latar belakang..
Ni lapisan pertama lakaran awal yang di buat..Simple je..Cam ni pun dah cantik
Sedikit demi sedikit toch up dengan memberi effect yang lebih jelas.. Imej diperkemaskan lagi..
Hantu jugak rupanya...Hantu colour hijau.. Dok terpampang jelas kat bonet depan tu
Pandangan yang lebih jelas dari hadapan
Memang agak padat air brush yang dihasilkan
Bahagian berlakang masih di kekalkan muka sebenar hantu hijau tu..
Ahhhh Monster...
Ape pun bila dah siap bolehlah masuk pertandingan Autoshow ..
Kalau masuk bertanding boleh memberikan saingan yang sengit. Sedia mencabar kereta lain-lain yang turut serta...Tak gentar mesti dapat tempat punya.. Pasti ade yang tergamam memandang tanpa berkelip-kelip mata.. Terpegun dengan asyik..
Thanks... Salam takzim dari blog ini.. Khusus pada para peminat Kereta autoshow ...Semoga paparan memberi sedikit sebanyak informasi pada mereka..Tujuan kami bukan sekadar dapat berkongsi minat tetapi dengan ade entry ini kita diharapkan dapatlah kita bertukar-tukar pandangan, berbincang mengenai gambaran proses air brush dilakukan .Sila tinggalkan pesanan.. Komentar.. atau saranan kami cuba perbaiki.. Bagi memantapkan lagi bahan pada episode akan datang di ruang Comment atau Chart Room.. Tq..

3 comments:

reen said...

uishhh..mak ai!!!serrrrammmnya..:D

Hezesuze said...

ishhh tantek2 seni kt kete tu....mesti mahal upahnye kan...

KhaiDrus said...

malaysia pun leh wat kan..
kreatif2...