Tuesday, June 30, 2009

Touch up Urgent nak cepat siap


Kebetulan hari ni kami menerima 2 kereta yang nak touch up serentak nak cepat siap. Hah time petang cam ni mana sempat nak siapkan.. Esok dah nak ambil.. walau macam mana pun kami cuba usahakan gak cam ne siapkan.. tak sedap gak custemer lah... Rasanya tak sampai hati nak tolak.. Kena kerja keras sikit lah petang sampai malam...

Ok apa yang pemilik satria Neo ni nak?.. Cat side mirror dan pasang spoiler belakang.. Touch-up Bonet kat belakang yang calar....
Cabut le side mirror tu... matikan Colour pastu..

Hah ni side mirror tu.. Separuh silver dan separuh hitam

Sementara nak tunggu side mirror kering. Pasang spoiler belakang dan simen sikit kasi nampak rata... Tapi kerja kami tertangguh sikit pasal hujan lebat kena stopkan kerja dulu..


Akhirnya siap cat pun... cuma polish je kena hati-hati sikit takut tanggal cat tu.. Ok dah habis touch up... meh tengok full dari belakang...
Pastu kena buat pulak kereta yang ni. Owner tu minta touch up balik bonet belakang. Colour kereta tu ada problem tak sama dengan warna depan. Warna biru nampak hijau. Kereta tu dah pernah touch up kat bengkel orang lain tapi macam mana bengkel tu bancuh cat boleh tak sama. Hairan plak kami memang jelas nampak warna tak sama.

Kena gosok matikan Colour lama. Satu bonet plak tu...

Cepat sikit buat ye... hari dah petang ni.... tak siap lagi gosok


Sampai malam lah nak siapkan... baru dapat cat bonet tu...


Dah siap cat biarkan kering... tapi kena tengok gak takut jadi macam kulit limau sebab masa kerja cat tu hujan lebat...

Alhamdulillah... Mujur tak ada apa-apa yang reject...

Ok.. Tunggu nak polish je lepas ni... Sementara tu kami rehat sekejap penat lah...

No comments: